About Me.

Hej, har äntligen gjort klart min nya blogg (den här haha). Den är så gott som klar atm men eftersom att jag har sån tur så hjälper faktiskt Kim mig! Annars hade jag varit kvar på min förra blogg på nouw som ni hittar här för er som inte följt mig hit från den.

Så eftersom att jag bytt sida och domän så tänkte jag göra en ”get to know me better tag” med 20 frågor jag hittat på Google eller frågor jag kommer på!

1. Vad är ditt fulla namn?
Zanna Saga Mikaela Andersson.

2. Har du en pojkvän?
Ja, min sambo heter Kim som nästan alltid finns med i mina inlägg:)

3. Har du några djur?
Jag och Kim har två hundar, en Chihuahua tik som är 7 år och heter Sherie men vi kallar henne oftast för Berry. Sen har vi även en Schäfer med lite Labrador i som är en 6 månaders hanvalp och han heter Zakko:)

4. Hur gammal är du?
Jag är just nu 18 men jag fyller 19 den 12 Mars och föddes faktiskt Torsdag den 12 Mars 1998, dagen innan Fredag den 13 haha.

5. Gillar du att laga mat/baka?
Ja både jag och Kim älskar att laga mat, helst tillsammans och gärna något komplicerat som tar lite tid. Men bakningen sköter jag nog själv för det är väl ingen favorit hos Kim!

6. Har du någon piercing?
Japp, en i tungan som jag faktiskt tagit själv (inget jag rekommenderar)!

7. Spelar du tv-spel eller dataspel?
Japp, spelar faktiskt båda. Jag och Kim har 2 Xbox One och 1 PS4 sen har vi 2 datorer och spelen vi oftast har spelat/spelar är nog GTA 5 och Minecraft på Xboxen och Batman, Fallout 4, nyaste Kingdom Hearts på PS4 sen även Sims 4 och Sims 3 på datorn sen har vi fler spel:) För er som vill adda oss på Xbox så heter jag ”zzanniis” och Kim har 2, den första är ”flygandekamelen” och den andra heter ”karmellkungen”

8. Vilken frukt tycker du om bäst?
Haha svår fråga, gillar nog melon mest!

9. Varför har Sherie blöja?
Anledningen till att hon har blöja är för att hon är väldigt rädd för människor i överlag och har till och med svårt att gå till Kim om han inte har godis medans hon hoppar och springer fram till mig. Och eftersom att vi har en valp och dem flesta valparna ”missköter” sig ju ibland så om Zakko tuggar på bordet till exempel och vi säger ”fy Zakko” (oavsett tonläge) så kissar Sherie på sig även om hon inte ens är i samma rum utan bara hör det. Så för att slippa att hon kissar ner sofforna och golvet så har vi blöjor istället och jag tycker det går bättre nu, hon kissar nästan aldrig i dem och mår bättre nu. Kan även tillägga att vi bara haft Sherie sen i slutet av November 2016 och att hon är en omplaceringshund som det så fint heter.

10. Har du några syskon?
Ja jag har 3 småbröder! En hos pappa och två hos mamma:)

11. Vad gillar du att göra på fritiden utöver att spela?
Jag älskar att pärla (pärlplattor). Och det började jag faktiskt med på ett utav mina behandlingshem.

12. Småland eller Norrland?
Jag gillar Småland för Kim finns här och det är fint och en annan miljö men jag kommer alltid älska Norrland då jag hellre bor i en iglo än lever i den värmen som är här nere på sommaren.

13. För och nackdelar med Småland?
Fördelarna är nog att det är så pass varmt på natten på somrarna så vi kan spela Pokémon Go och sen gillar jag naturen! Nackdelarna är nog mest att jag har sett fler och större ormar här nere än vad jag sett i hela mitt liv hos mamma i Umeå och morfar i Jämtland och hos mamma har jag bokstavligen bott i skogen och hos morfar har jag gått över åkrar och i skogar men aldrig ens sett en orm!

14. Hur lång är du?
Kort* Jag är 1,64 lång.

15. Om du fick välja mellan att se en barnfilm eller komedi, vilken skulle du välja?
Barnfilmer alla dagar, älskar verkligen barnfilmer och tecknade filmer. Tror jag kollar mer på typ Zootopia, Frozen, How To Train Your Dragon och jag kan knappt vänta tills Moana/Vaiana kommer ut på bio! Älskar låtarna från Moana!

16. Jobbar du?
Nej jag studerar upp 9:an på distans men jag funderar på att söka ett deltidsjobb då jag är klar med det.

17. Varför klarade du inte 9:an?
Mådde väldigt dåligt psykiskt och prioriterade inte skolan så mycket, det var i 9:an som jag faktiskt ville börja anstränga mig men då kom Barn och ungdomspsyikiatrin (BUP) i vägen då jag gick en behandling som heter Dialektisk beteendeterapi (DBT) och missade i stort sett allt av 9:an men mår lite bättre nu iallafall till och från men orkar inte vänta på att allt ska bli bättre längre utan jag tänker försöka köra på med allt bara!

18. Tränar du?
Nej inte atm! Skulle nog vilja det men funderar ännu på om det är värt att gå till ett gym och om jag orkar med det också just nu eller om jag ska fokusera klart på skolan först.

19. Varför klippte du håret?
Ännu en sak som mitt psyke hjälpt till med… Jag klippte av det för att jag fick ångest en natt och var väldigt missnöjd med mig själv och då även mitt hår! Men har försökt vända det till att nu kommer ju mitt hår växa ut på nytt och vara fint.

20. Trivs du med din nya blogg?
Ja det kan jag säga på en gång att jag gör, jag har väldigt svårt med förändringar men jag trivs faktiskt väldigt bra med den ändå speciellt nu när jag skrivit mitt första inlägg!

Hoppas ni gillade mina frågor och har en fortsatt bra dag så ska jag gå ut med Sherie och leka av henne lite då hon just nu ligger och sover bredvid mig!

  

-Z

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *